lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kipuilua ja lomailua

Juhannuksen jälkeen jatkoin lomailua ihan rennoissa meiningeissä. Olin aika varma, että menkat alkaisi, kun ihan pientä ruskeaa vuotoa tuli sunnuntain jälkeen muutaman päivän. No, sekin vähäinen tuhruttelu kuitenkin päättyi. Sekös turhauttaa!

Uusimpana käänteenä tänään on ollut huono-olo iltapäivästä lähtien. Sitten tuli alavatsa kovin kipeäksi ja vatsa tuntuu olevan kovin löysällä. Tietysti heti taas googlettelin, että voisiko tämä olla kuitenkin vielä raskausoire. Aika moni oli kirjoittanut, että alkuraskaudessa tällaisia oireita olisi ollut. Toisaalta minulla tällaisia samanlaisia tuntemuksia on yleensä menkkojen aikaan, mutta ei koskaan ennen niiden alkamista ole ollut. Mene ja tiedä.

Pakkohan se oli sitten laskeskella, että olisiko ovulaatio voinut osua siten, että raskaus olisi mahdollinen, vaikka juhannuksen raskaustesti olikin negatiivinen.. Ja onhan se: e-pillerit varmaan säilyttävät ehkäisytehonsa n. viikon lopetuksesta, jonka aikana munasolut eivät ala kypsyä. Ja jos lasketaan, että kierto olisi alkanut vasta tuon pillerittömän viikon jälkeen, olisi ovulaatio voinut osua uudella laskutavalla  n. kiertopäiville 16-20. Tuolloinhan minulla oli nännit kipeänä, jonka moni ovulaation oireeksi mieltää. 

Jos siis olisinkin tuolloin raskautunut, olisi juhannus aaton testi tullut tehtyä jo dpo 5-9. Eli ei välttämättä olisikaan raskaus näkynyt tuossa testissä.

Kauheaa laskeskelua tämä :D kumpa vain pystyisi ajattelemaan, että asian laita selvinnee seuraava testi tekemällä. Testin aion tehdä maanantaiaamuna ellei sitten menkat alkaisi ennen sitä.

2 kommenttia:

  1. No, mitä kävi! :) Mulla on joskus tullut ovis vasta dpo 18 että hyvinkin voi vaihdella kun lopettaa pillerit vaikka ennen olis ollut säännöllinen kierto.

    VastaaPoista
  2. Ei auttanut mun laskelmat, testi kun oli negatiivinen! :D Just kirjoittelin uuden tekstin tästä turhauttavasti tilanteesta.

    VastaaPoista