torstai 7. heinäkuuta 2016

Loputon odotus

No ei ehkä loputon, mutta siltä se tällä hetkellä tuntuu.

Raskaana en valitettavasti ole. Tein testin tiistaiaamuna ja negatiivista näytti - edelleen. Enää en tee yhtään testiä ennen seuraavaa kiertoa. Kyllähän se negatiivinen tulos joka kerta hieman surettaa, vaikka tällä kerralla en oikein mitään odottanutkaan.

Ehkä mysteeriset mahakivut johtuvat hormonitoiminnasta, joka epätoivoisesti yrittää käynnistyä. Menkkoja ei siis ole vieläkään näkynyt. Gynekologin mukaan ekoja menkkoja kannattaa ihan suosiolla odotella ainakin parin kuukauden ajan. En oikeastaan jaksaisi ajatella koko raskaus- ja lapsiasiaa ennen kuin ekat menkat lopulta alkavat. Tuntuu todella turhauttavalta, kun ei voi oikeastaan edes lapsen tekoa yrittää, kun hormonitoiminta ei ole vielä lainkaan tasaantunut.

Kumpa joku olisi kertonut minulle joskus aiemmin, että hormonitoiminnan tasaantumiseen voi kulua vaikka vuosikin. En ollut miettinyt moista asiaa ennen kuin lopetin pillerit. Tiesin kyllä, että raskautumiseen voi mahdollisesti kulua pitkäkin aika tai se voi olla jopa mahdotonta, jos huono tuuri käy. Mutta en tiennyt tai ollut ajatellut, että välttämättä edes yrittämistä ei voi aloittaa heti. Myöhäistä sitä on nyt harmitella, mutta kumpa joku olisi kertonut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti